-
Podobna zawartość
-
Przez luqieboy
Witam czy lekarz ma może wystawić recepte nierefundowaną bez kodu kreskowego jeżeli nie ma podpisanej umowy z nfz lecz nadrukować na niej kod kreskowy PWZ,REGON oraz PESEL pacjenta do zeskanowania czy musi na czystym blankiecie sam wszystko wypisywac?. dodam przykład takiej recepty
-
Przez eva
jeżeli na recepcie jest wypisany atoris 10 1op a 90szt to można wydać 3op a 30szt jeśli refundacja mniejszych opakowań jest mniejsza?
-
Przez Wojtek89
Od zeszłego piątku chyba mam przeziębienie. Zazwyczaj mijało samo po 4-5 dniach. Tym razem jest inaczej i też inaczej się objawia niż zawsze.
Piątek, sobota - drapanie w gardle, chrypka, trochę mokrego kaszlu, niedziela - gardło zaczyna boleć, kaszel trochę się nasila, poniedziałek, wtorek - ból gardła mocniejszy, przy przełykaniu też trochę czuć, kaszlenie troche boli, środa - mówienie jest zmienione przez chrypkę, dołącza lejący się katar, czwartek - nadal katar i troche zatkany noc.
Przez cały ten czas w ogóle nie miałem gorączki, nawet stanu podgorączkowego. Czuję się dobrze, jedynie katar jest nieco uciążliwy, a tak poza tym wszystko jest inaczej niż zwykle. Temperature zawsze miałem podwyższoną, zawsze źle się czułem i kaszel zawsze pojawiał się pod koniec a nie na początku, na początku co najwyżej suchy od czasu do czasu, gardło zawsze bardziej dokuczało, katar pojawiał się od razu i ogólnie po kilku dniach samo wszystko mijało, tym razem jutro będzie tydzień.
Czy to samo minie jak poza katarem dzisiaj nic mi nie jest? Czy iść do lekarza?
-
Przez anons
Cześć, jakieś 8 dni temu miałem infekcję - ból gardła, kaszel, gorączka i intensywny katar. Potem przerodziło się to w typowe objawy zapalenia zatok, męczący katar, bóle głowy i twarzy nasilające się przy pochylaniu. Lekarz przepisał mi Burerhin i amoksycyline, powiedział, żeby antybiotyk wziąć w przypadku pogorszenia stanu lub braku poprawy. Teraz trochę mi przeszło, ale nadal utrzymuje się katar, zatkane zatoki i bóle, ale już mniej, jest też lekki kaszel i drapanie w gardle. Pytanie, czy po takim czasie powinienem wziąć antybiotyk czy lepiej przeczekać? Zależy mi, żeby wrócić do formy i będę wdzięczny za pomoc.
-
Przez Ingrit
Witam. Poszukuję jakichś informacji nt. tego czy to naprawdę działa (jakieś badania może?).
Mianowicie chodzi o Levosert 52 mg.
Usłyszałam od lekarza, że może przestanie tak być, gdy urodzę dziecko, no ale co chwila leczę się z tak okropnego niedoboru ferratyny i żelaza, że od rodzinnego usłyszałam, iż takie właśnie cudo istnieje.
Ktoś coś powie na ten temat?
Pozdrawiam.
-